среда, 5. фебруар 2014.

Three Wishes by Kristen Ashley

Žanr:
Ljubavni; Savremena Romansa; Drama; Fantastika

I opet Kristen Ashley :)
Ovaj put nešto malo drugačije.
Three Wishes definitivno nije tip priče koju bih očekivala da je nastala iz pera Ms.Ashley. ´Em što nisam imala priliku da čitam njene knjige iz kategorije fantastike, ´em što sam stil pisanja uopšte ne liči na nju. 
Do sad sve njene knjige koje sam imala zadovoljstvo (u 99% slučajeva) da pročitam bile su slobodnijeg duha, dok Three Wishes više naginje čednijem delu publike.
Osim što se priča vrti oko Duha iz čarobne lampe i čuvenih tri želja koje on mora ispuniti svom gospodaru, i činjenica da je priča poprilično čedna, definitivno bih ovu knjigu namenila mlađoj publici ženskog roda.
Ljubavna priča koja prolazi kroz razne drame i teškoće na kraju pronalazi svoj happy ending ali mene je ovde zaintrigiralo nešto drugo. Ako poželite da jednog dana nađete svoju srodnu dušu, pa čak odete toliko daleko da navedete fizičke i psihičke osobine dotične osobe, da li je to stvarno vaša srodna duša ili je ta osoba samo prudukt vaše želje?
Samo zbog ovog smatram da je stvaraoc Aladina mnogo bolje usavršio priču o duhu iz lampe.
A dolazimo i do glavne junakinje ove priče, Lily Jacobs koja je i sama produkt želje. 
Kada je Lily u pitanju, pronalazim mnogo stvari koje su mi stvorili znak pitanja nad glavom ali šta drugo da očekujem od priče u kojoj je jedan od glavnih protagonista Fazir, duh iz lampe.
Nisam se oduševila sa pričom što me je zabrinulo pošto stvarno, stvarno volim fantastiku i sva ta fantastična bića, počevši od vampira pa sve do duhova (mada nisam naročiti fan zombija; that is just plain creepy) i uglavnom uživam u takvim pričama. I ako smatram da je dobra i začuđujuće neobrađena ideja o duhu iz lampe, ipak smatram da K.A. nije prava osoba za ovaj žanr.
Žena je genije kad je u pitanju Savremena Romansa i smatram da je najbolje da se drži tog žanra.

*Na Goodreads sam saznala da je K.A. napisala čitavi fantastični serija koji se zove Fantasyland i koji se sastoji od 5 knjiga. I ako imam izmešana osećanja kada je u pitanju njen izlet u Fantastiku, mislim da ću ipak dati šansu ovom serijalu. Ipak je to Kristen-freaking-Ashley! :D

***
by Bookworm

Нема коментара:

Постави коментар