четвртак, 16. јануар 2014.

Too Perfect (Perfect Trilogy #3) by Julie Ortolon

Žanr:
Čiklit; Savremena Romansa.

Perfect trilogija, #3

Poslednji deo Perfect trilogije nas vodi kroz Amy-nu priču koja sa odvija na prelepim Karibima.
Amy je oduvek imala nedostatak samopouzdanja koji ju je čitavog života kočio. Uvek je igrala na sigurno, nikada u životu nije rizikuvala. Oduvek je bila krupnija i nikada sebe nije smatrala lepom. Zbog velike nesigurnosti i straha od toga da će do kraja života ostati da živi u porodičnoj kući sa starom zahtevnom bakom, posvećuje se zdravijem načinu života i gubi višak kilograma. Ali njena slika o sebi ostaje ista. 
Pošto je uduvek želela da putuje, odlazi kao dadilja na krstarenje Karibima. Prilikom posete ostrva St.Barts, gubi pojam o vremenu i tako dobija otkaz. Skrhkana razvijom situacije šeta po ostrvu, gubi se, da bi na kraju otkrila da je brod otplovio a ona je ostala nasukana.
Dosledna da ne izgubi izazov, dolazi do odluke da ostane nedelju dana na ostrvu i dokaže svima, pa i sebi da je dovoljno jaka i hrabra da se upusti u nepoznatu avanturu. Međutim Sv.Barts je skupoceno, ekskluzivno letovalište za slavne i bogate pa normalna devojka iz Texasa sa skromnim prihodima ne može sebi da priušti da letuje tamo. Amy pronalazi posao kao kućna pomoćnica u predivnoj vili koju poseduje ozoglašeni milioner kojeg meštane nazivaju Zver.
Too Perfect je spoj Fantoma iz Opere i Lepotice i Zver sa savremenim osvrtom. Naizgled površna ljubavna priča koja kao da je izašla iz mašte prosečne žene, pokazuje svoj pun potencijal tako što razotkriva mnogo dublje probleme današnjeg društva i razotkriva predrasude kojima smo okruženi u svakodnevnom životu. 
Mogu slobodno da kažem da me je Amy očarala. Pronašla sam veliki deo sebe u njoj. I mislim da će se svaka nesigurna žena poistovećiti sa njom. Živimo u svetu gde se na svakom koraku očekuje savršenstvo od nas, i mi kao ovce jurimo to savršenstvo i u toj trci gubimo sebe i zaboravljamo prave vrednosti. Svaka žena je savršena na svoj unikatan, jedinstveni način i dokle god smo dosledni sebi i volimo sebe i drugi će videti onu pravu lepotu u nama. Prolazeći sa Amy kroz njenu priču, nadam se da će svaka žena to uvideti.
Po meni, ovo je najbolja knjiga u Perfect trilogiji i toplo ju preporučujem.
Idealno štivo za neku plažu, bazen ili dvorište. Dok vam suncčevi zraci boje kožu, ova knjiga će vas udvući na prelepe Karibe gde će te okusiti život na drugoj strani ograde ;)

****+
by Bookworm

Нема коментара:

Постави коментар